Marokko: 32 duizend aanvragen voor huwelijk minderjarigen in 2018

marokko
16
24 sep '19
23% van de gehuwde minderjarigen is analfabeet.

In 2018 zijn in totaal 32.104 aanvragen voor kindhuwelijken ingediend bij het ministerie van Justitie, een stijging van 5.9% vergeleken met het jaar 2016. Tussen 2016 en 2018 ontving 85% van de huwelijksverzoeken een vergunning. In de statistieken van het ministerie van Justitie zijn de huwelijken die enkel islamitisch zijn afgesloten, de zogenaamde Fateha-huwelijken, niet meegenomen.

Van de minderjarige meisjes was 1.7% zelfs jonger dan 15 jaar, van alle getrouwde minderjarigen was 23,8% analfabeet, zowel meisjes als jongens, bleek uit de nationale bevolkingsenquête van 2018.

Jaarlijkse worden wereldwijd zo'n 14,2 miljoen minderjarigen gehuwd, en meer dan een miljoen minderjarige bruiden worden moeder vóór hun 18e verjaardag, volgens cijfers van Save the Children International. De Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties (ECOSOC) adviseert het huwen van minderjarigen af ​​te schaffen en de huwbare leeftijd te verhogen naar 18 jaar, gezien de schade die door dergelijke huwelijken wordt veroorzaakt.

"Om kindhuwelijken te elimineren is het noodzakelijk de sociaal-economische omstandigheden te verbeteren door zowel de kinderen als de ouders te onderwijzen, en het bewustzijn van kinderen over de gevolgen en verantwoordelijkheden van het huwelijk te vergroten", aldus ECOSOC.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
trouwen
minderjarig
esosoc
kindhuwelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?