Geruchtenmolen: 'Benatia gooit handdoek in de ring als international'

marokko
1
24 sep '19
Na tijdens de afgelopen interlandperiode te hebben geschitterd door afwezigheid lijkt Medhi Benatia - zo onderschrijven enkele bronnen - niet zomaar te hebben gepast voor de onderonsjes met Burkina Faso en Niger.

Uitgaande van wat momenteel de ronde doet in de Marokkaanse media lijkt de contractspeler van het Qatarese Al-Duhail zijn Marokkaanse tricot aan de spreekwoordelijke wilgen te hebben gehangen. Verschillende bronnen berichten dat de inmiddels 32-jarige centrumverdediger bewust de voorlopige selectie van diens nieuwe keuzeheer Vahid Halilhodzic naast zich neer heeft gelegd. Ook voor de aankomende interlandperiode - de vriendschappelijke krachtmetingen met respectievelijk Libië en Gabon - zou hij zich hebben afgemeld. Samen met nog wat andere namen zou óók hij onlangs een voorselectie hebben doorgekregen.

Niet de eerste keer dat Benatia het niet meer ziet zitten bij #TeamMarokko
Vlak voor het aanvangen van de kwalificatiecampagne voor het WK van 2018 was het al een keer raak. Toen gaf de voormalige verdediger van onder andere Clermont Foot, Udinese, AS Roma en Bayern München te kennen zich voorlopig op zijn clubcarrière te willen richten. Toentertijd nog in een mindere fase verkerend bij Juventus zag hij zich naar eigen zeggen als belemmering voor andere internationals die op dat moment wel nadrukkelijker aanklopten op de deur van Hervé Renard. 

Benatia is al sinds 2008 betrokken bij het vlaggenschip van de Marokkaanse voetbalbond. Debuteren deed hij in Marrakech tijdens een vriendschappelijk treffen met Zambia (red. 19 november 2008, 3-0 FT), toen onder het toeziend oog van Roger Lemerre. Sindsdien is hij goed voor liefst 58 caps, scoren deed hij twee keer, tijdens niet onbelangrijke momenten overigens. Zijn eerste doelpunt dateert van 2011, in een kolkend Grand Stade de Marrakech was hij goed voor het openingsdoelpunt in de historische kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup van 2012 tegen Algerije (red. 4-0 FT). Zijn andere treffer voor #TeamMarokko viel ook tijdens een kwalificatiewedstrijd, te weten: de allesbeslissende voor het WK van 2018. In het Ivoriaanse Abidjan chipte hij op prachtige wijze de 0-2 binnen, tevens eindstand. 

Photocredit: FIFA.com

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
medhi benatia
frmf
team marokko
al duhail
vahid halilhodzic
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi