Algerije: 15 jaar cel voor broer Bouteflika

buitenland
0
25 sep '19
Bouteflika's broer en twee hoge inlichtingenofficieren zijn veroordeeld wegens samenzwering tegen het leger

Een Algerijnse militaire rechtbank veroordeelde woensdag de broer van voormalig president Abdelaziz Bouteflika tot 15 jaar gevangenisstraf wegens samenzwering tegen de staat. Sout Bouteflika, die ook als adviseur van de president had gediend, werd veroordeeld voor "het ondermijnen van het gezag van het leger" en "samenzwering tegen het gezag van de staat" tijdens het proces dat maandag in de stad Blida begon.

De rechtbank veroordeelde ook voormalige hoge inlichtingenfunctionarissen Mohamed Mediene en Athmane Tartag, alsook Louisa Hanoune, hoofd van de Arbeiderspartij van het land, met een gevangenisstraf van 15 jaar voor vergelijkbare aanklachten. De rechtbank veroordeelde bij verstek ook voormalige minister van Defensie Khalid Nizar en zijn zoon tot 20 jaar gevangenisstraf in dezelfde zaak. Beide mannen zijn naar Spanje gevlucht.

Algerije is in beroering sinds Bouteflika zich op 2 april terugtrok na 20 jaar aan de macht te zijn geweest. De oud-president vertrok onder druk van massaprotesten die de verwijdering van de heersende elite eisten en de vervolging van mensen die verdacht werden van corruptie. Zondag zei Algerije's interim-president Abdelkader Bensalah dat het land op 12 december presidentsverkiezingen zal houden.

© MAROKKO.NL 2019
algerije
abdelaziz bouteflika
sout bouteflika
mohamed mediene
athmane tartag
louisa hanoune
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi