Casablanca: 256.000 telefoonladers in beslag genomen

marokko
0
25 sep '19
De laders voldoen niet aan de veiligheidsnormen en vormen een bedreiging voor de gezondheid en veiligheid van consumenten

De afdeling kwaliteitscontrole van het ministerie van Industrie heeft op dinsdag in samenwerking met de douane een lading van 256.500 niet-conforme mobiele telefoonladers in beslag genomen, meldt het ministerie in een verklaring.

Het ministerie kondigde onlangs aan strenger te gaan controleren op de naleving van veiligheidsvoorschriften op accu's en opladers voor mobiele apparaten. Het ministerie neemt monsters van telefoonladers en accu's op verschillende verkooppunten in Marokko om deze te laten testen op brandveiligheid. Tevens worden distributeurs en winkeliers geïnformeerd over de wettelijke en regelgevende verplichtingen.

De campagne is gestart om de Marokkaanse consument te beschermen tegen ongelukken als gevolg van het gebruik van opladers en accu's in mobiele apparaten.  In totaal zijn sinds begin dit jaar zo'n 556.500 opladers in beslag genomen op havencontrolecentra wegens het niet voldoen aan de veiligheidsnormen.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
casablanca
telefoonladers
consument
brandveiligheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi