Turkije veroordeelt opmerkingen Netanyahu over toespraak Erdoğan

buitenland
6
25 sep '19
Ibrahim Kalin zegt dat de Turkse president 'de onderdrukten zal blijven verdedigen' over de beweringen van Benjamin Netanyahu

De presidentiële woordvoerder van Turkije reageerde dinsdag op de Israëlische premier na zijn opmerkingen over de toespraak van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu beschuldigde Erdogan van "liegen over Israël" na diens toespraak dinsdag op de Algemene Vergadering van de VN in New York.

"De premier van Israël is van streek omdat president Erdoğan de waarheid spreekt over de Israëlische bezetting van Palestijns land en de onderdrukking van het Palestijnse volk", zei Ibrahim Kalin op Twitter. "De heer Netanyahu moet begrijpen dat president Erdogan de stem van de stemlozen en de onderdrukten, zal blijven verdedigen", voegde hij toe.

Ook de Turkse communicatiedirecteur Fahrettin Altun reageerde op de opmerkingen van Netanyahu en zei: "Nogmaals, Benjamin Netanyahu zit diep in corruptieschandalen en probeert de aandacht af te leiden van zijn binnenlandse problemen."



© MAROKKO.NL 2019
turkije
ibrahim kalin
recep tayyip erdoğan
israel
benjamin netanyahu
palestina
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?