Nijenhuis maakt film over Marokkaanse trouwtradities

lifestyle
5
25 sep 16:12
Johan Nijenhuis, met hits als Verliefd op Cuba en Onze Jongens een van de succesvolste filmers van Nederland, gaat een film maken over Marokkaanse trouwtradities in Nederland.
De titel van de romantische komedie, die in 2021 in de bioscopen te zien moet zijn, is Marokkaanse bruiloft. Dat hebben Nijenhuis en distributeur Dutch FilmWorks woensdag bekendgemaakt. De romantische komedie vertelt het verhaal van de jonge en ambitieuze advocate Yasmine, die jongleert met haar verschillende identiteiten. Terwijl zij de carrièreladder beklimt bij een prestigieus advocatenbureau, gaat het thuis om één ding: wanneer gaat ze eindelijk trouwen? Hunkerend naar de goedkeuring van haar Marokkaanse ouders geeft Yasmine zichzelf zes maanden de tijd om te trouwen. Haar enige probleem: ze heeft nog geen man.

"Ik wil met deze film een ode brengen aan het Marokkaanse bruiloftsspektakel", aldus Nijenhuis. "Het wordt een feest der herkenning voor de bioscoopbezoeker met een Marokkaanse of vergelijkbare achtergrond en een kleurrijke, romantische komedie voor iedereen." De casting voor de film wordt nu voorbereid; screentesten voor acteurs en actrices vinden naar verwachting vanaf januari plaats bij Post-Castelijn Casting.

Herman Finkers
Het scenario is van de hand van Aliefka Bijlsma, ondersteund door Mina El Hannaoui en met een bijdrage van Jelle Posthuma. De producent is Ingmar Menning (De Luizenmoeder, Verliefd op Cuba) en AVROTROS is de coproducerende omroep. De opnames van de film starten in augustus 2020.

Van Nijenhuis komen eerst nog Onze Jongens in Miami en De Beentjes van St Hildegard, het acteerdebuut van Herman Finkers, uit.
© ANP 2019
johan nijenhuis
film
dutch filmworks
marokkaanse bruiloft
trouwtradities
mina el hannaoui
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
afc ajax
wydad
hakim ziyech
frankrijk
raja
fc twente
botolapro
rabat
assist
corruptie
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi