Telegraaf: 'Ihattaren krijgt bedenktijd van de KNVB én Marokkaanse bond'

marokko
33
26 sep '19
Dat Mohammed Ihattaren de definitieve selecties van respectievelijk Jong Oranje en het grote Marokko niet haalde, was volledig op eigen verzoek.

Vanochtend pakte de Telegraaf groot uit met het nieuws dat Ronald Koeman - nog voordat de 17-jarige speler in kwestie zelf met het nieuws over zijn zieke vader kwam - onlangs contact zou hebben gelegd met het jeugdexponent van PSV. In dit gesprek, in het midden wordt gelaten of de twee elkaar hebben ontmoet of dat het telefonisch was, zou de keuzeheer van Oranje hem zijn toekomstperspectief hebben geschetst als hij zou uitwijken naar de KNVB. 

Zowel Nederland als Marokko laten Ihattaren 'voorlopig' nog even met rust
Dat Ihattaren ontbreekt op de voorlopige selectie van Oranje voor de EK-kwalificatieduels tegen respectievelijk Noord-Ierland en Wit-Rusland (red. 10 en 13 oktober) is puur vanwege het feit dat de middenvelder zijn kostbare tijd wenst door te brengen met zijn vader. Het eerder genoemde medium meldt overigens ook nog dat óók de Marokkaanse voetbalbond FRMF dit felbegeerde target nog even met rust laat voor deze interlandperiode. 

Bij zijn werkgever PSV geldt de aanvaller als een absoluut toptalent. In het lopende seizoen staat de teller inmiddels al op drie doelpunten en vijf assists uit tien optredens in alle competities (Eredivisie, UEFA Europa League kwalificatie- en groepsfase). Nog voordat Ihattaren 'in the picture' was voor de A-elftallen van zowel de KNVB als de FRMF speelde hij jeugdinterlands namens achtereenvolgens Oranje U15, U16, U17 en U19. 

Photocredit: ANP

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
mohammed ihattaren
knvb
oranje
ronald koeman
frmf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?