Minister Blok: 'Waarschijnlijk was Iran betrokken'

algemeen
0
26 sep '19
Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken heeft in New York gezegd dat hij geen reden heeft te twijfelen aan het oordeel van buitenlandse mogendheden dat Iran achter de aanval op olie-faciliteiten in Saoedi-Arabië zit.

Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië (E3) gaven al in een eerder stadium dat Iran achter de aanval zit op twee Saoedische olie-installaties. De Verenigde Staten zien Iran ook als dader. Bij de aanval werden raketten en drones gebruikt. Het was een harde klap voor de olie-industrie in Saoedi-Arabië.

"Nederland veroordeelt de aanvallen op de olie-faciliteiten in Saoedi-Arabie. Dat heb ik direct na de aanvallen al duidelijk gemaakt. Waarschijnlijk was Iran inderdaad betrokken bij deze aanval en dat is zeer ernstig. Nederland heeft geen reden te twijfelen aan het oordeel van de Duitsland, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk. We ondersteunen eveneens de oproep van de drie Europese landen voor de noodzaak van dialoog en onderhandelingen", zei Blok, die in de VS is voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

© ANP 2019
verenigde staten
verenigd koninkrijk
nederland
saoedi-arabië
frankrijk
stef blok
iran
duitsland
new york
verenigde naties
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi