Saoedische kroonprins spreekt voor het eerst over Khashoggi

buitenland
1
26 sep '19
De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman zegt dat hij ook verantwoordelijkheid draagt voor de moord op de kritische journalist Jamal Khashoggi, omdat het gebeurde "terwijl ik aan het roer stond".

Dat zegt hij in een documentaire die volgende week wordt uitgezonden door de Amerikaanse Public Broadcasting Service (PBS). Het is de eerste keer dat de kroonprins zich openlijk uitlaat over de moord, die voor veel opschudding zorgde. Khashoggi, die zich met regelmaat kritisch uitliet over Saoedi-Arabië, werd vorig jaar vermoord in het Saoedische consulaat in Istanbul door een doodseskader. Hij werd in stukken gezaagd en is verdwenen.

Bin Salman heeft altijd ontkend dat hij opdracht gegeven heeft voor de moord. Een belangrijke adviseur van het Saoedische koningshuis, Saud al-Qahtani, wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van Khashoggi. Twitter blokkeerde vorige week nog zijn account.

Op de vraag hoe de moord kon worden gepleegd zonder weet van de Saoedische kroonprins zelf, is Bin Salman duidelijk in de documentaire. "We hebben miljoenen inwoners, en drie miljoen werken er voor de overheid."

© ANP 2019
saoedi-arabië
jamal khashoggi
documentaire
mohammad bin salman
istanboel
saud al-qahtani
verenigde staten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi