Halilhodzic bevestigt: 'Willen hem erbij hebben bij #TeamMarokko'

sport
0
26 sep 13:24
De geruchten van eerder deze week blijken waar, DFCO Dijon's Mounir Chouiar maakt deel uit van Vahid Halilhodžić's voorlopige selectie voor de eerstvolgende interlandperiode.
In gesprek met het vooraanstaande L'Équipe.fr doet de 67-jarige eindverantwoordelijke van #TeamMarokko uit de doeken wel degelijk een beroep te hebben gedaan op de 20-jarige linksbuiten. Nadat de promotiestrijd voor hem en RC Lens strandde koos Chouiar eieren voor zijn geld en tekende hij tot medio 2022 bij de club die sinds het seizoen 2016/2017 onafgebroken dienst doet als deelgenoot van de Ligue 1. Bij DFCO Dijon heeft hij er inmiddels al drie optredens op zitten in het Franse hoogste niveau, productief was de voormalig jeugdinternational van Frankrijk U20 tot op heden nog niet. 

Chouiar sprak in het verleden al met voormalig bondscoach Hervé Renard
Nu lijkt Chouiar dus mogelijk te mogen gaan acteren voor zijn vaderland. Als zoon van een Marokkaanse vader en Mauritaanse moeder was het enkel het papierwerk - beschikken over een Marokkaans paspoort - wat hem van een interlandcarrière bij de Marokkaanse bond scheidde. Dat obstakel lijkt getackeld, in het verleden zou Halilhodžić's voorganger Hervé Renard overigens al met de linksbuiten hebben gezeten. Dat onderonsje bleef, ook door het lastig in te dienen verzoek voor de reglementaire interlandswitch bij de FIFA, beperkt tot interesse van de kant van de toenmalige keuzeheer. 

Als jeugdinternational was de aanvaller behalve voor de U20-lichting van de Franse bond ook nog onderdeel van achtereenvolgens Frankrijk U16, U18 én U19. 

Photocredit: Telquel.ma
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
vahid halilhodžić
mounir chouiar
dfco dijon
ligue 1
frmf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
uefa
champions league
europa league
wydad
israel
afc ajax
raja
hakim ziyech
ziyech
championsleague
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi