'Tagnaouti moet na schorsing drie maanden toekijken bij #TeamMarokko'

marokko
3
27 sep '19
Liefst drie maanden is de sluitpost van Wydad Casablanca onthouden van interlandvoetbal door zijn eigen voetbalbond.

Uitgaande van wat momenteel de ronde doet in de Marokkaanse media - gerucht overgenomen door onder andere Le360.ma - lijkt het erop dat bondscoaches Vahid Halilhodžić en diens collega Houcine Ammouta het moeten gaan stellen zonder Ahmed Reda Tagnaouti. Laatstgenoemde keuzeheer hoopte de 23-jarige goalie te gebruiken tijdens de heenfase van de kwalificatiereeks voor de CHAN 2020 (red. 0-0 Algerije-uit, 21 september 2019). Vlak voor het aanvangen van die krachtmeting zou hij een blessure 'gefaket' hebben, Tagnaouti weigerde pas op de plaats te maken voor collega-international Anass Zniti die als basisspeler op het wedstrijdformulier stond. Een plek op de reservebank zag het product van de Académie Mohammed VI de Football niet zitten. 

Bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa besloot tot disciplinaire maatregel
Vlak na terugkomst in Marokko zou diens keuzeheer Ammouta het voorval hebben gemeld aan bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa. Die besloot gistermiddag in Rabat de speler in kwestie voor drie maanden te schorsen, een communiqué hierover blijft vooralsnog nog uit. 

Tagnaouti heeft sinds zijn debuut onder voormalig bondscoach Hervé Renard (red. 10 oktober 2017, oefeninterland tegen Zuid Korea, 1-3 FT) in totaal drie keer onder de lat mogen staan namens de hoofdmacht van de Marokkaanse bond. 

Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
ahmed reda tagnaouti
frmf
team marokko
wydad casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi