Saoedi-Arabië zet deur open voor toeristen

reizen
6
27 sep 13:46
Vanaf vrijdag kunnen mensen uit 49 landen een visum aanvragen voor een bezoek aan het koninkrijk in het Midden-Oosten.
Saoedi-Arabië zet de deur open voor internationale toeristen, meldt de BBC. Het land, dat altijd erg gesloten is geweest, doet dat uit economisch oogpunt. Het wil minder afhankelijk worden van de olie-industrie, waar Saoedi-Arabië voor een groot deel op leunt. Het is voor het eerst dat het land zo toegankelijk wordt voor toeristen. Visa waren eerst vooral bedoeld voor pelgrims, zakenmensen en buitenlandse werknemers. Ook worden de kledingregels voor vrouwen versoepeld. Saoedi-Arabië is overwegend islamitisch, waardoor er veelal strenge kledingvoorschriften gelden.

Saoedi-Arabië hoopt ook buitenlandse investeringen in de toeristische sector veilig te stellen. Nu komt 3 procent van het bruto binnenlands product uit toerisme. Dat moet in 2030 ruim 10 procent zijn.

"We hebben een cultuur. Wij geloven dat onze vrienden en gasten deze respecteren", zegt de Saoedische minister van Toerisme. "Bezoekers zullen verrast zijn door de schatten die wij hebben te delen." Niet-moslims zullen alleen de heilige plaatsen Mekka en Medina niet mogen bezoeken. Ook blijft het alcoholverbod in Saoedi-Arabië gehandhaafd.
© ANP 2019
toerisme
saoedi-arabië
cultuur
mekka
medina
midden-oosten
vision 2030
visum
visa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
chan 2020
berkane
chan2020
houcine ammouta
badr hari
rico verhoeven
gabon
glory kickboxing
eredivisie
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi