Iran dreigt met tegenaanval Amerikaanse troepen in Irak

buitenland
0
27 sep '19
De Iraanse ambassadeur in Irak beschuldigde de VS ervan zich te bemoeien met binnenlandse aangelegenheden van Irak en het Midden-Oosten

De Iraanse ambassadeur in Irak dreigde vrijdag Amerikaanse troepen aan te vallen in het geval van een Amerikaanse aanval op de Islamitische Republiek. In een interview met het in Irak gevestigde Dihlah T.V.-kanaal zei Iraj Mesjedi: "De Islamitische Republiek van Iran wil geen oorlog met de Amerikanen noch met enig ander land."

"Als de VS Iran aanvielen, zullen we krachtig reageren en de Amerikaanse aanwezigheid in Irak of waar dan ook bombarderen", zei Mesjedi. De spanningen tussen de VS en Iran namen toe nadat president Donald Trump in mei 2018 de VS had teruggetrokken en intensiveerden nadat twee oliefaciliteiten in het noorden van Saoedi-Arabië door drones werden getroffen. De Houthi-rebellen in Jemen claimden aanvankelijk de verantwoordelijkheid voor de aanslagen, maar de VS hebben sindsdien Iran de schuld gegeven, alsook Saoedi-Arabië. Iran heeft elke connectie met de stakingen stellig ontkend.

© MAROKKO.NL 2019
iran
teheran
irak
verenigde staten
aanval
iraj mesjedi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?