Mendyl: 'Wil m'n plek terugwinnen binnen het nationale elftal'

marokko
0
28 sep '19
Na min of meer te zijn verguisd bij de club waar hij onder contract staat heeft Hamza Mendyl bij DFCO Dijon een nieuwe kans om zich weer in de kijker te spelen.

Spelen doet de nog maar 21-jarige linksback weer in de competitie waar hij ooit juist furore maakte. Na te zijn gevormd in de Académie Mohammed VI de Football waren het hij en collega-international Youssef En-Nesyri die de bewogen stap naar de Europese topcompetities mochten maken. Mendyl ging naar LOSC Lille, En-Nesyri naar Málaga CF. Een periode die voor de vleugelverdediger genoeg vlieguren bood om zichzelf zowel in clubverband als voor het nationale elftal voldoende te manifesteren.

Na nog geen seizoen Ligue 1-voetbal kon de in Marokko geboren international zijn periode daar alweer bekronen met een toptransfer naar 'Die Königsblauen'. Bij Schalke 04 lukte het hem helaas niet om zijn belofte als talent in te lossen. Mede door de trainerswissel van Domenico Tedesco naar de Nederlander Huub Stevens raakte hij zijn basisplaats definitief kwijt en was er halverwege het seizoen niets meer dan een reserverol voor hem weggelegd in de Veltins-Arena. 

'Fouten maken we allemaal, een tweede kans hoort daar ook bij'
Op deze voor hem bewogen periode blikt Mendyl in gesprek met het vooraanstaande France Football terug. Dat het niet lekker liep bij Schalke 04, dat ontmoedigt hem niet: ,,In het begin liep alles goed, maar al snel nadat Stevens het roer overnam van Tedesco werd het een lastige situatie voor mij. Maar om eerlijk te zijn had dat niet veel met voetbal te maken, meer met discipline van mijn kant. Ik kwam een aantal keer te laat waardoor ik uit de selectie werd gezet. Maar goed, fouten maken we allemaal, en een tweede kans hoort daar ook bij.''

Ook heeft Mendyl het kort over #TeamMarokko, over de eveneens gewijzigde machtsverhoudingen daar en zijn kansenperspectief. ,,Heb nog geen contact gehad met de bondscoach. Wel kwam hij ons bekijken toen we het thuis met Jong Marokko opnamen tegen Mali (red. 1-1, kwalificatiereeks Afrika Cup U23). Over mijn prestatie gedurende die wedstrijd ben ik tevreden gestemd. Voor de eerstvolgende interlandperiode ben ik weer opgeroepen door de bond. Voor nu hoop ik een vol seizoen te mogen draaien hier bij DFCO Dijon om me zodiende weer in de kijker te spelen bij het nationale elftal. Het uiteindelijk doel is m'n plek terugwinnen en deelname aan de Afrika Cup van 2021 voor ogen houden.''

Photocredit: Alamy.com

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
hamza mendyl
dfco dijon
france football
ligue 1
team marokko
frmf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi