Tagnaouti na schorsing: 'Snap de ophef niet, ben en was écht geblesseerd'

marokko
1
28 sep '19
Nadat de vaderlandse media lucht kreeg van de drie maanden schorsing van interlandvoetbal, vond Ahmed Reda Tagnaouti vooral nu een reactie van zijn kant op z'n plaats.

Liefst drie maanden lang mag de 23-jarige sluitpost van Wydad Casablanca niet acteren namens vertegenwoordigende ploegen van de Marokkaanse voetbalbond FRMF. Dit als gevolg van een voor bondscoach Houcine Ammouta ogenschijnlijk disciplinaire uitschieter. Gemeend wordt dat de voormalige goalie van IRT Tanger en RS Berkane een blessure 'gefaket' zou hebben. Toen duidelijk werd dat Anass Zniti tegen Algerije (red. kwalificatiwedstrijd CHAN 2020, 0-0 FT) als basisklant zou beginnen, poogde Tagnaouti dus om onder een plek op de reservebank uit te komen. Wat aanvankelijk dus lukte, moet hij nu bekopen met deze interlandschorsing. 

Van 'faken' was geen sprake, Tagnaouti werkt nu aan zijn herstel bij Wydad
Tegenover Radio MARS zegt de tweevoudig international het volgende over de kwestie: ,,Respecteer en leg me neer bij de beslissing van de bond. Dat betekent dan ook dat ik me in de toekomst altijd nog beschikbaar zal stellen voor welk nationaal elftal dan ook. Voor nu ligt de focus op het presteren bij m'n club. Overigens begrijp ik niet waarom deze kwestie zo erg wordt aangegrepen in de pers, geblesseerd was ik echt. Het zal dan wellicht raadzamer zijn om in het vervolg lichte blessures voor me te houden.''

Ook gaf het product van de Académie Mohammed VI de Football aan dat er later die week door de clubarts van zijn werkgever daadwerkelijk een kwetsuur was geconstateerd. De blessure aan zijn enkel, daarmee zijn ze in Casablanca nog steeds bezig. 

Voor het 'grote Marokko' stond Tagnaouti tweemaal onder de lat, tijdens de vriendschappelijke interlands tegen Zuid-Korea (red. 1-3 winst, 2017) en in aanloop naar de Afrika Cup van 2019 tegen Gambia (red. 0-1 verlies, 2019). 

Photocredit: Dabainfo.ma

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
ahmed reda tagnaouti
frmf
team marokko
houcine ammouta
fouzi lekjaa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?