Nederland complimenteert terrorismebestrijding Marokko

marokko
0
29 sep '19
Nederland is slechts één van de landen die de aanpak van terrorisme in Marokko zien als toonaangevende strategie in de strijd tegen het extremisme en terrorisme.

Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok benadrukte het belang van de "uitstekende" aanpak van Marokko bij het bestrijden van terrorisme en extremisme in de regio. Blok sprak deze week bij de start van het Global Counterterrorism Forum (GCTF) in New York over de voortdurende strijd tegen het terrorisme. De Nederlandse functionaris bedankte Marokko voor het co-voorzitterschap van het forum met Nederland de afgelopen vier jaar.

Blok was voorzitter van de 10e ministeriële bijeenkomst van het forum met zijn Marokkaanse tegenhanger Nasser Bourita. Blok sprak zijn waardering uit over de nauwe relatie op alle niveaus tussen Marokko en Nederland en benadrukte de belangrijke rol van Marokko in Noord-Afrika en in de regio. Volgens het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken hebben Marokko en Nederland sinds 2015 een sterke partnerschap ontwikkeld in de strijd tegen het terrorisme.

GCTF is een internationaal forum bestaande uit 29 landen en de Europese Unie. Het forum zoekt naar middelen om de wereldwijde kwetsbaarheid voor terrorisme te verminderen door terroristische daden te voorkomen, te bestrijden en te vervolgen. Het forum roept experts en mensen uit de praktijk uit verschillende landen van over de hele wereld bijeen om ervaringen en expertise uit te wisselen.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
nederland
stef blok
nasser bourita
terrorisme
gctf
new york
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi