Marokko en Arabische landen uitgesloten voor toeristenvisum Saoedi-Arabië

buitenland
24
29 sep 19:02
Sinds vrijdag kunnen mensen uit 49 landen een toeristenvisum aanvragen voor een bezoek aan het Saoedische koninkrijk. Marokko is uitgesloten!
Saoedi-Arabië zette onlangs de deur open voor internationale toeristen om zodoende minder afhankelijk te worden van de olie-industrie. Het is voor het eerst dat het Islamitische land zo toegankelijk wordt voor toeristen. Visums waren eerst vooral bedoeld voor pelgrims, zakenmensen en buitenlandse werknemers.

Burgers van Bahrein, Koeweit, Oman en de VAE hebben geen visum nodig om het koninkrijk te bezoeken. Toeristen uit de EU en andere, vooral westerse, landen kunnen online een visum aanvragen of bij aankomst in het land. Marokko is, net als de rest van Afrika, uitgesloten van deze lijst, ondanks dat Marokko een sterke relatie heeft onderhouden met Saoedi-Arabië. Onlangs heeft de Saoedische monarchie nog haar respect uitgesproken voor de territoriale integriteit van Marokko.

Veel landen uit het Midden-Oosterse zoals Jordanië, Libanon, Syrië, Irak en Palestina zijn ook afwezig. Andere landen met een moslimmeerderheid, zoals Pakistan en Indonesië, zijn ook uitgesloten. Saoedi-Arabië heeft geen specifieke verklaring vrijgegeven voor hun selectie van opgenomen of uitgesloten landen.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
saoedi-arabie
toeristen
visum
vision 2030
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
uefa
champions league
europa league
wydad
israel
afc ajax
raja
hakim ziyech
ziyech
championsleague
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi