Marokko en Arabische landen uitgesloten voor toeristenvisum Saoedi-Arabië

marokko
24
29 sep '19
Sinds vrijdag kunnen mensen uit 49 landen een toeristenvisum aanvragen voor een bezoek aan het Saoedische koninkrijk. Marokko is uitgesloten!

Saoedi-Arabië zette onlangs de deur open voor internationale toeristen om zodoende minder afhankelijk te worden van de olie-industrie. Het is voor het eerst dat het Islamitische land zo toegankelijk wordt voor toeristen. Visums waren eerst vooral bedoeld voor pelgrims, zakenmensen en buitenlandse werknemers.

Burgers van Bahrein, Koeweit, Oman en de VAE hebben geen visum nodig om het koninkrijk te bezoeken. Toeristen uit de EU en andere, vooral westerse, landen kunnen online een visum aanvragen of bij aankomst in het land. Marokko is, net als de rest van Afrika, uitgesloten van deze lijst, ondanks dat Marokko een sterke relatie heeft onderhouden met Saoedi-Arabië. Onlangs heeft de Saoedische monarchie nog haar respect uitgesproken voor de territoriale integriteit van Marokko.

Veel landen uit het Midden-Oosterse zoals Jordanië, Libanon, Syrië, Irak en Palestina zijn ook afwezig. Andere landen met een moslimmeerderheid, zoals Pakistan en Indonesië, zijn ook uitgesloten. Saoedi-Arabië heeft geen specifieke verklaring vrijgegeven voor hun selectie van opgenomen of uitgesloten landen.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
saoedi-arabie
toeristen
visum
vision 2030
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi