Grootste moskee in West-Afrika geopend in Senegal

buitenland
6
30 sep '19
De nieuwe moskee is een overwinning voor de islam en alle moslims, zei president Macky Sall

Duizenden moslims uit de 14 regio's van het land woonden het vrijdaggebed bij en markeerden de officiële opening van de moskee in het hart van de Senegalese hoofdstad Dakar. Het inaugurale gebed werd gehouden in aanwezigheid van Serigne Mountakha Bassirou Mbacke, Kalief van de Mouride Brotherhood en andere prominenten, waaronder president Macky Sall en zijn voorganger Abdoulaye Wade.

De Mouride, een soennitische broederschap gevolgd door de meerderheid van de moslims in Senegal, werd in 1887 gesticht door de Senegalese moslimgeleerde Sheikh Bamba. "Dit is niet het huis van de Mouride-gemeenschap, het is het huis van alle moslims, laten we ons verenigen om een ​​beter beeld van onze religie te geven", zei Mbacke na het vrijdaggebed.

Het gebedshuis telt vier gebedsruimtes en biedt ruimte aan 30.000 mensen. Het herbergt ook een islamitisch instituut en een bibliotheek. "Afgezien van de decoratie en het plafond, werd al het werk gedaan door Senegalezen", vertelde Matar Niang, die verantwoordelijk was voor het project, aan persbureau Anadolu. Zo'n 500 werknemers waren betrokken bij de bouw van de moskee. De moskee kostte 25 miljard CFA-frank (€40 miljoen), opgehaald uit via donaties.

© Anadolu 2019
senegal
moskee
macky sal
mouride
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?