Luxemburg opent handels- en investeringskantoor in Casablanca

economie
2
30 sep 10:11
De beslissing is onderdeel van het bezoek van de groothertog van Luxemburg, prins Guillaume, en zijn vrouw prinses Stephanie de Lannoy
Vice-premier van Luxemburg, Etienne Schneider, heeft woensdag 24 september in Tanger aangekondigd dat zijn land een handels- en investeringskantoor (LTIO) zal openen in Casablanca. Het centrum moet volgens Schneider de samenwerking tussen de twee landen bevorderen.

Het netwerk biedt ondersteuning aan Luxemburgse bedrijven die hun zakelijke activiteiten in het buitenland willen uitbreiden. Volgens de Marokkaanse televisiezender 2M zei de functionaris, die ook de Luxemburgse minister van Economie is, dat het kantoor deel zal uitmaken van het wereldwijde netwerk van de LTIO. Het centrum in Casablanca is de negende LTIO.

De ambtenaar zei dat de oprichting van het centrum in Marokko in overeenstemming is met het Luxemburgse overheidsprogramma om zijn netwerk uit te breiden, vooral in veelbelovende markten zoals Afrika. Bedrijven uit Luxemburg, die actief zijn in Afrika, zien Marokko als een belangrijke investeringshub.

De ambtenaar leidde op 23-26 september een economische missie van Luxemburg naar Marokko. De groothertog van Luxemburg, prins Guillaume en zijn vrouw prinses Stephanie de Lannoy maakten ook deel uit van het bezoek aan Marokko.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
casablanca
luxemburg
handelsmissie
prins guillaume
stephanie de lannoy
ltio
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
afrika cup 2021
vahid halilhodžić
caf
burundi
rabat
mauritanië
palestina
israel
racisme
afrikacup2021
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
dgsn
mohammed vi