BREAKING: 'Benatia kondigt vanavond interlandstop #TeamMarokko aan'

marokko
1
1 okt '19
De geruchten van afgelopen weken blijken waar, na 60 caps komt er een einde aan zijn veelbewogen carrière als Marokkaans-international.

Medhi Benatia kondigde via zijn eigen kanalen aan vanavond bij de Franse tak van beIN Sports een belangrijke aankondiging te gaan doen. De afgelopen periode - gelijk aan de periode waarin de meeste internationals hun voorselectie doorgecommuniceerd krijgen - werd er dus al veelvuldig bericht over de alweer 32-jarige mandekker van het Qatarese Al-Duhail SC. Na de afgelopen vriendschappelijke interlands (red. Burkina Faso en Niger) aan zich voorbij te hebben laten gaan, zou het jeugdproduct van Olympique Marseille ook hebben gepast voor de aankomende interlandperiode. Toen was echter nog niet duidelijk dat hem een definitief vaarwel als Marokkaans-international zou gaan. In het verleden koos Benatia er al voor om de handdoek in de ring te gooien, toen nog kortstondig. 

Niet de eerste interlandstop voor Benatia
Vlak voordat men de kwalificatiereeks voor het WK van 2018 in ging, gaf de centrumverdediger aan zijn toenmalige keuzeheer Hervé Renard aan voorrang te willen verlenen aan andere internationals. Hij stak op dat moment naar eigen zeggen niet in een vorm die goed genoeg was om in aanmerking te komen voor interlandminuten. Die keuze werd uiteindelijk al snel weer herzien, sindsdien zat de gelouterde international er steevast bij om dat zwaarbevochten ticket te bemachtigen wat #TeamMarokko leidde naar het eindtoernooi in Rusland. 

Zoals gezegd komt Benatia uit op in totaal 60 optredens namens het vlaggenschipelftal van de Marokkaanse voetbalbond FRMF. Zijn laatste minuten speelde hij op de afgelopen Afrika Cup tegen Ivoorkust (red. 1-0 winst, groepsfase). Debuteren deed hij in 2008, toen nog onder bondscoach Roger Lemerre. 

Photocredit: Reddit.com

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
medhi benatia
al duhail
team marokko
frmf
bein sports
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi