Ksar El Kebir: Scholier gearresteerd voor beledigen volkslied

marokko
60
1 okt '19
De scholier zou naar verluidt enkele passages van het volkslied hebben veranderd. De arrestatie volgde nadat de schooldirecteur aangifte deed

Het voorval deed zich zaterdag voor op een middelbare school in Ksar El Kebir. De 17-jarige scholier besloot tijdens het zingen van het volkslied als grap enkele passages te veranderen. De directeur was echter niet zo gecharmeerd en bestempelde de actie als een 'gebrek aan respect voor de natie'.

De scholier werd dezelfde dag nog gearresteerd nadat de schooldirecteur aangifte deed. De jongeman werd kort na zijn arrestatie weer vrijgelaten. Het parket achtte detentie niet nodig vanwege de leeftijd van de scholier en besloot maandag niet over te gaan tot vervolging.

Marokkaanse mensenrechtenorganisatie (IDMDH) is verontwaardigd door de overijverige actie van de schooldirecteur. "We betreuren het dat deze directeur in dit geval de voorkeur gaf aan deze verregaande maatregel wanneer hij heel goed meer educatieve methoden kon gebruiken", zegt Bouchaïb Lasry, president van de IDMDH.

Lasry is zelf ook leraar en vindt de beslissing van de schooldirecteur onvergeeflijk. "De instructies van het Ministerie van Onderwijs zijn hier heel duidelijk over, ze roepen op om educatieve maatregelen te nemen en geen beroep te doen op de politie", zegt een verontwaardigde Lasry. "We kunnen de mate van patriottisme van deze jongen niet beoordelen omdat het hier om een minderjarige gaat", voegt hij toe. 

© MAROKKO.NL 2019
marokko
ksar el kebir
arrestatie
volkslied
patriotisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi