UEFA Champions League: Ten Hag laat zieke Labyad achter in Amsterdam

marokko
0
1 okt '19
Waar hij vorig jaar aanvankelijk werd binnengehaald als zomeraankoop van de aangestelde Erik ten Hag, heeft Zakaria Labyad tot op heden nog geen enkele rol van betekenis kunnen spelen in de Johan Cruijff ArenA.

Net zoals wel vaker het geval was dit en vorig seizoen, is de nog maar 26-jarige aanvallende middenvelder buiten de selectie gelaten voor het treffen met Valencia CF van morgenavond. Het ooit zo talentvolle jeugdproduct van PSV kwam de vorige jaargang op in totaal slechts 20 officiële optredens uit voor zijn Amsterdamse werkgever, hieruit kwamen toch vier treffers en vier assists rollen. Alleen bleek de Marokkaans-international niet opgewassen tegen de hevige concurrentiestrijd die toen en nu nog steeds woedde op het middenveld van Ten Hag. Dit seizoen heeft tot nog toe nog geen enkele officiële minuut mogen acteren namens Ajax. 

Geen plek in de selectie voor treffen met Valencia CF
Waar hij tegen FC Groningen (red. speelronde 8, Eredivisie) buiten de selectie werd gelaten vanwege 'pijntjes', zag zijn oefenmeester zeer waarschijnlijk geen plek meer beschikbaar om hem mee te nemen naar Valencia. Ploeggenoten Hakim Ziyech én Noussair Mazraoui - eerder nog gemist vanwege overbelasting en een spierblessure - reizen wel af naar de speelhaven waar het tweede duel in de groepsfase van de UEFA Champions League op de mat gelegd gaat worden. 

Labyad werd in de zomer van 2018 voor een bedrag van om en nabij de €6 miljoen overgenomen van FC Utrecht, bij Ajax ligt hij nog tot medio 2022 vast. 

Photocredit: ANP

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
zakaria labyad
ajax
uefa
champions league
valencia cf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi