UEFA Champions League: Belhanda en El Arabi vanavond in het miljardenbal

marokko
0
1 okt '19
Twee Marokkaans-internationals zijn vanavond te bewonderen in de groepsfase van de UEFA Champions League: Youssef El Arabi in de kleuren van zijn nieuwe werkgever Olympiakos Piraeus, Younès Belhanda namens de Turkse gigant Galatasaray.

Waar we morgenavond in een ongetwijfeld volgepakt Estadio Mestalla Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui kunnen gaan bewonderen namens Ajax, staan er voor vanavond dus nog twee interessante affiches op het programma. De van een kaakblessure herstelde Belhanda treft in eigen huis Paris Saint-Germain, de ploeg van Thomas Tuchel walste in de eerste groepsfase van dit hoogste Europese clubtoernooi met 3-0 over groepsgenoot Real Madrid heen. Galatasaray daarentegen bleef zonder de Marokkaans-international steken op een doelpuntloos gelijkspel bij Club Brugge. 

'Mogen Paris Saint-Germain geen kans op balbezit geven'
Zijn meerdere erkennen in 'Les Parisiens' doet de voormalig speler van Dinamo Kiev en Montpellier HSC niet. Wel gaf de inmiddels 29-jarige middenvelder - nam tijdens de persconferentie plaats naast trainer Fatih Terim - te kennen dat ze moeten pogen Paris Saint-Germain van het voetballen af te houden. ,,We treffen een tegenstander van formaat. Het belangrijkste middel om ze te bestrijden is de bal in eigen ploeg houden. We moeten ze tot het uiterste drijven, het is niet voor niets één van de grootste partijen uit Europa. Lukt het ons om ze van het voetballen af te houden, dan ligt het voordeel absoluut bij ons.''

Programma tweede speeldag groepsfase UEFA Champions League:
Dinsdag 1 oktober
21:00 Galatasaray SK - Paris Saint-Germain (Younès Belhanda)
21:00 Rode Ster Belgrado - Olympiakos Piraeus (Youssef El Arabi)

Woensdag 2 oktober
18:55 Slavia Praag - Borussia Dortmund (Achraf Hakimi)
21:00 Valencia CF - AFC Ajax (Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui)
21:00 Zenit Sint-Petersburg - SL Benfica (Adel Taarabt) 

Photocredit: @ChampionsLeague (Twitter)

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
team marokko
uefa
champions league
youssef el arabi
olympiakos piraeus
younes belhanda
galatasaray
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?