Watzke: 'Willen Hakimi koste wat het kost binnen boord houden bij Dortmund'

marokko
1
2 okt '19
In gesprek met het Duitse Süddeutsche Zeitung vertelt de algemeen directeur van 'Die Borussen' tot op heden nog niks te hebben vernomen van een vermeende terugkeer van Achraf Hakimi naar Real Madrid.

Uitgaande van waar de eindverantwoordelijke van de huidige nummer acht van de Bundesliga mee komt, lijkt het erop dat de 20-jarige rechtsback voorlopig nog blijft acteren namens Borussia Dortmund. Die club pikte de Marokkaans-international in de zomer van 2018 op bij 'de Koninklijke'. Het nam de verdediger voor een duur van in ieder geval twee seizoenen over van de ploeg van coach Zinedine Zidane. Er zou mogelijk wel - verschillende bronnen spreken dit gerucht overigens ook tegen - een koopoptie zijn bedongen in de huurovereenkomst. Voor welk bedrag die gelicht kan worden blijft vooralsnog onbekend, bij Real Madrid staat het jeugdproduct overigens nog tot de zomer van 2021 onder contract. 

'Ik zie momenteel geen enkele aanleiding voor een terugkeer naar het Santiago Bernabéu'
Anders dan het Italiaanse Tutto Sport afgelopen week berichtte, verwacht Watzke geen voortijdig vertrek van de man die nu al een treffer én assist achter zijn naam heeft staan. ,,Ik zie momenteel geen enkele aanleiding voor een terugkeer naar het Santiago Bernabéu. Heb juist het gevoel dat hij zich heel erg thuis voelt bij ons. In het verlengde daarvan zullen we er dan ook alles aan doen om hem binnen boord te houden.''

Het vorige seizoen was Hakimi al een niet te missen schakel in het elftal van de nog steeds aangestelde coach Lucien Favre. In de 28 officiële wedstrijden (alle competities) waar hij binnen de lijnen kwam namens Dortmund was de back goed voor liefst drie doelpunten en zeven assists. De grootste smet op de vorige jaargang was het breken van zijn middenvoetsbeentje, hierdoor miste zeven belangrijke competitieduels in de ontknoping van de Bundesliga én kwam deelname aan de Afrika Cup van 2019 in gevaar. 

Photocredit: Andina.pe

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
achraf hakimi
borussia dortmund
bundesliga
hans joachim watzke
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi