België: Marokkaans gezin moet land uit door leugens ex-vrouw

buitenland
8
2 okt '19
Het stel trouwde in 2010 in België en heeft sindsdien twee dochter die beide in Antwerpen zijn geboren

Desondanks moet het gezin het land verlaten omdat de ex-vrouw van de man tegen de Belgische autoriteiten zou hebben verklaard dat hun huwelijk, dat in 2006 strandde, voor de schijn was, meldt PZC.

"Sinds 2011 ben ik gehuwd met mijn man en op grond van gezinshereniging van Marokko naar België geëmigreerd. Dat gebeurde met toestemming van de autoriteiten. Alles was koek en ei, tot de politie navraag deed over het verleden van mijn man. De aanleiding hiervoor was de aanvraag van mijn man voor naturalisatie. Ze hadden wat vragen over zijn eerdere huwelijk in 2004 en zijn scheiding in 2006. Zijn ex vertelde dat het een schijnhuwelijk was. Dat is een grove leugen", vertelt Hanan tegen PZC.

Het gezin leefde een normaal leven totdat ze in 2017 het bericht ontvingen dat ze het Belgisch grondgebied moeten verlaten. "Mijn dochters spreken alleen Nederlands en hebben hier hun leven opgebouwd. Nu moeten ze naar een land waar ze de taal niet kennen", zegt Hanan. Het gezin is volgens Hanan het dupe geworden van een organisatie die er juist op moet toezien dat dossiers zorgvuldig worden beoordeeld. "Hadden we dit vooraf geweten dan hadden we onze kinderwens 'on hold' gezet", zegt Hanan boos.

Het gezin moet binnen een maand het land uit, staat in het verzoek dat het gezin op 17 september ontving. De advocaat van het gezin is in hoger beroep gegaan.

© MAROKKO.NL 2019
belgie
antwerpen
gezinshereniging
uitgezet
nationaliteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?