DGSN opent nieuw commandocentrum in Tanger

marokko
0
2 okt '19
De opening maakt deel uit van het streven om de nationale veiligheid te verbeteren. In Rabat, Sale, Temara, Marrakech en Fez zijn eerder soortgelijke eenheden opgezet.

De nationale veiligheidsdienst (DGSN) heeft gisteren een nieuw noodoperatiecentrum en callcenter geopend in Tanger. De nieuwe locatie is bedoeld om de dienstverlening rondom het Marokkaans noodnummer 1-9 te faciliteren en om commando's van mobiele eenheden te coördineren. Het centrum werd geopend door Mohamed Ouhtit, hoofd van de politiedienst van Tanger, in aanwezigheid van Mohamed Mhidia, de gouverneur van de regio Tanger-Tétouan-Al Hoceima, en vertegenwoordigers van DGSN, justitie en defensie.

De nieuwe eenheid telt 179 mankrachten verdeeld over vier verschillende teams die elk een regio van de stad bestrijken. De eenheid beschikt over uit 8 auto's, 32 motoren en 15 fietsen, toegang tot nationale en internationale databases, geavanceerde GPS-technologie en een groot aantal op afstand bestuurbare camera's. “Het nieuwe commando- en coördinatiecentrum is niet alleen een eenvoudige callcenter om oproepen van burgers te ontvangen. Het is een geïntegreerd systeem met hulpdiensten waar gecentraliseerd oproepen worden ontvangen en met bewakingscamera's en mobiele eenheden snel ter plaatste kunnen zijn", zegt Ouhtit tegenover de massaal aanwezige pers.

De opening van het nieuwe centrum gaat gepaard met de open dagen van DGSN van 2 t/m 6 oktober in Tanger. De open dagen van vorig jaar trokken in Marrakech meer dan 260.000 bezoekers.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
tanger
commandocentrum
dgsn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?