FACTCHECK: 'Pijlsnelle Hakimi evenaart Ramzi's UEFA Champions League-record'

marokko
1
3 okt '19
Na Adil Ramzi is het, tot vanavond dus, nog geen enkele Marokkaans-international gelukt om in één wedstrijd tweemaal het net te vinden in de hoofdmoot van de UEFA Champions League.

Buiten het feit dat Achraf Hakimi's treffers tegen Slavia Praag beiden van pure klasse waren, kunnen ze historisch gezien rekenen op nog meer glans. Met de doelpunten waarmee de huurling van Real Madrid drie punten binnensleepte namens Borussia Dortmund, wordt dus ook het record van 26-voudig international Ramzi geëvenaard. De man die tegenwoordig dienst doet als trainer bij de jeugdopleiding van PSV, maakte in het seizoen 2000/2001 in eigen huis twee treffers tegen RSC Anderlecht (red. 2-3 nederlaag, groepsfase). 

Hakimi maakt zich op voor een glansrijk Europees seizoen
Met al zo vroeg twee treffers achter zijn naam maakt de 20-jarige back grote kans om zijn eigen productiviteit van het vorige seizoen te gaan evenaren. Toen lukte het de pijlsnelle verdediger om drie assists af te leveren. In het seizoen ervoor - toen nog binnen de gelederen van de club die hem opleidde, Real Madrid - bleef zijn aandeel in dit miljardenbal zonder productiviteit beperkt tot twee optredens.

Photocredit: @SkySportsStatto (Twitter)

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
achraf hakimi
team marokko
uefa
champions league
golaso
adil ramzi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?