UPCOMING: 'Ziyech evenaart Naybet, komt dicht bij CL-record Chamakh'

marokko
46
3 okt '19
De tot nu toe vier kwaliteitstreffers van Hakim Ziyech in de hoofdmoot van de UEFA Champions League zijn op zich al mooi, historisch gezien hebben ze iets wat ze nog bijzonderder maakt.

Voor wie het was ontgaan, de all-time topscorer van het Marokkaanse voetballandschap in dit miljardenbal was en is tot op de dag van vandaag nog steeds Marouane Chamakh. De inmiddels alweer drie jaar afgezwaaide centrumspits scoorde liefst acht keer in het vlaggenschiptoernooi van de Europese voetbalbond UEFA. Als speler van Arsenal kwamen er over drie seizoenen genomen (2010/2011, 2011/2012 én 2012/2013) drie treffers van zijn voeten rollen. Gedurende zijn dienstverband bij de club die hem opleidde, Girondins de Bordeaux, kwam de toenmalige topspits over drie seizoenen (2006/2007, 2008/2009 én 2009/2010) uit op vijf goals. 

Ziyech komt op gelijke hoogte met icoon uit het Marokkaanse voetbal, Noureddine Naybet
De nummer twee in dit imposante rijtje is oud-international Noureddine Naybet. De man die tot op heden dag nog altijd verbonden is aan de Marokkaanse voetbalbond FRMF, heeft de grote eer om vier CL-treffers achter zijn naam te hebben. Deze maakte hij allemaal als speler van Deportivo La Coruña, over in totaal drie seizoenen. Na gisteravond is de andere groeibriljant die de Marokkaanse bond voor handen heeft dus op gelijke hoogte gekomen. Het afgelopen seizoen was Ziyech goed voor drie doelpunten en drie assists, met zijn prachtgoal van gisteren tegen Valencia CF erbij opgeteld staat de teller nu dus al op vier succesvolle inzetten. 

Hieronder alle CL-stats van de drie (voormalige) internationals op een rij:
Noureddine Naybet (49 jaar oud, 115 caps namens #TeamMarokko)
- 44 optredens, 4 doelpunten, verdeeld over drie seizoenen en allemaal als speler van Deportivo La Coruña

Hakim Ziyech (26 jaar oud, 25 caps namens #TeamMarokko)
- 13 optredens, 4 doelpunten en 4 assists, verdeeld over twee seizoenen en allemaal als speler van AFC Ajax

Marouane Chamakh (35 jaar oud, 62 caps namens #TeamMarokko)
- 30 optredens, 8 doelpunten en 1 assist, verdeeld over zes seizoenen als speler van Girondins de Bordeaux én Arsenal

Photocredit: @AFCAjax (Twitter)

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
hakim ziyech
afc ajax
uefa
champions league
no
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?