Aït Bennasser na vierde uitleenbeurt: 'Al die clubs hebben me juist goed gedaan'

marokko
0
4 okt '19
Met nog maar 23 jaar kan Youssef Aït Bennasser nu al terugkijken op een imposante voetbal CV, spelen doet de controleur tegenwoordig voor Ligue 1-formatie Girondins de Bordeaux.

Anders dan bij de vorige clubs die hem tijdelijk overnamen van AS Monaco, lijken 'Les Girondins' zich vanaf het eerste moment dat hij de club aandeed wel definitief te willen versterken met het jeugdproduct van AS Nancy. Men kwam namelijk met de Monegasken overeen dat er een koopoptie gelicht kan worden, vanaf het moment dat Aït Bennasser minimaal 15 officiële optredens voor de Franse middenmoter in de benen heeft. Iets wat de 14-voudig international nog meer vertrouwen geeft in dit alweer zoveelste avontuur in zijn nog prille carrière. De speler in kwestie deed namelijk na zijn kampioensjaar met AS Nancy achtereenvolgens SM Caen, AS Monaco zelf en later ook Saint-Étienne aan. 

'De meesten zullen denken dat al die uitleenbeurten eerder tijd hebben gekost, dan dat ze me progressie hebben opgeleverd'
In gesprek met France Football antwoordt de middenvelder het volgende op de opmerking dat zijn komst bij Girondins de Bordeaux alweer zijn vierde uitleenbeurt is van AS Monaco naar een andere gegadigde: ,,Ik weet het, maar al die uitleenbeurten hebben me juist goed gedaan. De meesten zullen denken dat het me eerder tijd heeft gekost dan dat het progressie heeft opgeleverd, maar dat is dus niet zo. Heb veel geleerd in die tijd en ben ook van mening dat ik een zichtbare bijdrage heb geleverd aan die clubs. Deze deal die tot stand kwam met Bordeaux, daarvan hoop ik dat het me na verloop van tijd stabieler gaat maken in m'n spel. Denk dat dat, ook gezien mijn leeftijd, nu het belangrijkste is.''

Spelen voor zijn nieuwe werkgever deed Aït Bennasser tot op heden nog maar twee keer, beiden invalbeurten in de Ligue 1. 

Photocredit: Sudouest.fr 

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
youssef aït bennasser
girondins de bordeaux
ligue 1
france football
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi