Mohammedia: 6 arrestaties na zinken migrantenboot

marokko
0
3 okt '19
De Marokkaanse politie heeft zes personen aangehouden voor betrokken bij het verdrinkingsdrama in Mohammedia

Het hoofd van de koninklijke gendarmerie in Mohammedia, Mustafa Aguemri, vertelde tegenover 2M dat de verdachten werden gearresteerd in El Kelaa van Sraghna, El Borouj en Mediouna. Bij de arrestatie zijn een vrachtwagen, twee auto's en een scooter in beslag genomen, de vervoersmiddelen zouden zijn gebruikt bij het vervoeren van de migranten.

Volgens dagblad Assabah vervoerde de boot 54 passagiers. Het dodental is opgelopen tot 12. Hulpdiensten hebben drie mensen gered nadat deze bewusteloos werden aangetroffen op het strand. Er wordt nog met man en macht gezocht naar 39 vermisten.

Migrantenboot Zondagochtend werden zeven aangespoelde lichamen ontdekt op het strand van Ain Harrouda in Mohammedia, drie mensen werden bewusteloos aangetroffen. Maandagochtend werden nog eens vijf lichamen geborgen op het strand van Nahla in Sidi Bernoussi.

Gezien de lange afstand gebeurt het niet vaak dat men vanuit deze plek de oversteek probeert te maken naar Europa, maar door de strengere controle in de Middellandse Zee en de Straat van Gibraltar wagen mensen toch een poging de Atlantische oceaan te trotseren.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
mohammedia
ain harrouda
migranten
zodiac
nahla
sidi bernoussi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?