Van der Gijp: 'Ziyech zeker goed genoeg voor top 14 Europa' (video)

marokko
0
5 okt '19
De vaste tafelgast van Veronica Inside is echter nog wel van mening dat de absolute top van Europa zich nog niet durft te wagen aan de 26-jarige balvirtuoos.

Na zijn prima optreden in de UEFA Champions League tegen Valencia CF (red. 0-3 zege) is Hakim Ziyech, nog meer dan hiervoor het geval was, hét onderwerp aan de verschillende voetbalpraatprogramma's. Zo ook bij Veronica Inside, waar René van der Gijp zijn licht liet schijnen over de vorm waarin het jeugdproduct van sc Heerenveen steekt. Met een ietwat kritische toon gaf de analist toe dat hij inmiddels het niveau van Ajax ontstegen is, echter blijft het nog maar de vraag of hij bij de Europese top net zo gaat gedijen als dat hij nu doet, in de doorgaans vrije rol die trainer Erik ten Hag hem toebedeelt. ,,Op zijn positie hebben de meeste clubs een ander soort speler. Voor het middenveld lijdt hij nu nog te veel balverlies, daar zitten ze niet op te wachten.''

De andere altijd prominent aanwezige analist Johan Derksen voegde aan zijn analyse toe dat de speler in kwestie juist geen enkele reden zou moeten hebben om te verkassen. 

Voor het nog lopende seizoen kan de grootverdiener van Ajax nu al terugkijken op een keurig moyenne. Uit zijn tot nu toe 14 officiële optredens kwamen vijf treffers en 7 assists rollen (UEFA Champions League kwalificatie én groepsfase, Eredivisie en Johan Cruijff Schaal). 

Photocredit: Veronica Inside (YouTube)

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
rene van der gijp
veronica inside
hakim ziyech
ajax
uefa
champions league
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?