Marokkanen consumeerden 17,3 kg rood vlees in 2018

marokko
0
5 okt '19
Marokko wil de huidige vleesproductie verder verhogen

Marokkanen consumeerden in 2018 gemiddeld 17,3 kilo rood vlees per persoon, zegt Aziz Akhannouch, minister van Landbouw en Visserij tijdens de start van de veebeurs in Sidi Bennour. In 2018 produceerde Marokko 603.000 ton rood vlees en dat is lager dan het nationale industriële groeiplan 2014-2020 voor schreef, het doel was 612.000 ton.

De productie is echter hoger dan in 2016, toen Marokko slechts 550.000 ton rood vlees produceerde. Sinds 2014 heeft Marokko de productie van rood vlees aanzienlijk verhoogd door de import van jonge stieren en ingevroren stierensperma, waardoor de Charolais- en Limousin-rundvleesrassen zijn geïntroduceerd in de Marokkaanse roodvleesindustrie. De nationale kudde van Marokko bestaat momenteel uit 3,5 miljoen runderen, 20,6 miljoen schapen, 6,5 miljoen geiten en 180.000 kamelen. De industrie haalt jaarlijks 26 miljoen DH op en voorziet voor 98% in de vraag naar rood vlees in het land.

Het 'Groen Marokko'-plan uit 2008 had als doel de jaarlijkse consumptie van rood vlees te verhogen van 14,2 naar 20 kilogram per persoon. Dat doel was in overeenstemming met de voedingsnormen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Nadien  hebben diverse studies verbanden aangetoond tussen de inname van rood vlees en diabetes, hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. In 2015 heeft de WHO verwerkt vlees geclassificeerd als kankerverwekkend.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
sidi bennour
rood vlees
consumptie
vee
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?