Interlands: Halilhodžić schakelt bij en roept HUSA Agadir's Baadi op

marokko
0
7 okt '19
Waar de persberichten over het mogelijk geblesseerd uitvallen van een Hakim Ziyech, Romain Saïss én Adel Taarabt uitblijven, bereikte ons wel het nieuws dat de A-kern één back rijker is.

Voor de aankomende vriendschappelijke ontmoetingen tegen respectievelijk Libië en Gabon heeft de 67-jarige eindverantwoordelijke bij het 'grote Marokko' een beroep gedaan op Abdelkarim Baadi. De vleugelverdediger van Botola Pro-formatie HUSA Agadir maakte aanvankelijk nog deel uit van de 28-koppige selectie van het lokale elftal. Die vertegenwoordigende ploeg van de Marokkaanse voetbalbond FRMF mag zich 19 oktober in een return gaan meten met haar Algerijnse opponent. In de heenfase van deze laatste kwalificatieronde voor de CHAN 2020 bleef men in het Stade Mustapha Tchaker in Blida steken op een doelpuntloos gelijkspel. 

Of deze overheveling van Baadi te maken heeft met het ogenschijnlijk definitief geblesseerd uitvallen van het eerstgenoemde trio internationals, blijft nog onduidelijk. De 23-jarige back heeft tot nog toe drie caps achter zijn naam staan voor #TeamMarokko. Debuteren deed hij onder de voorganger van Vahid Halilhodžić, in aanloop naar de Afrika Cup van 2019 tijdens een vriendschappelijk treffen met Gambia (red. 0-1 verlies). Ter herinnering: de eerste krachtmeting wordt aankomende vrijdag afgewerkt in Oujda, de kaartverkoop hiervan is sinds vandaag van start. Voor het bemachtigen van wedstrijdkaarten kun je hier terecht. 

Wedstrijdgegevens #TeamMarokko - Libië:
datum: 11/10/2019
tijd: 20:00 Nederlandse tijd, 19:00 lokale tijd
arbitrage: nog onbekend
stadion: Stade d'Honneur, thuishaven MCO Oujda
zender: Arryadia (internationaal te ontvangen)

Photocredit: FRMF.ma 

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
abdelkarim baadi
frmf
team marokko
husa agadir
interlands
vriendschappelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?