Marokko: Iemand filmen zonder toestemming strafbaar

marokko
16
7 okt '19
Overtreders riskeren een gevangenisstraf van 3 jaar

Dat heeft Mohamed Abdennabaoui, de officier van justitie, onlangs bekend gemaakt. De verklaring van Abdennabaoui heeft betrekking op artikel 103.13 over de bestrijding van geweld tegen vrouwen en andere wetswijzigingen inzake de bescherming van individuen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens, meldt dagblad Assabah. De OvJ benadrukt wel dat vervolging alleen plaats kan vinden als de beelden van een persoon worden gemaakt buiten de openbare ruimte.

De genoemde wet bepaalt dat wie opzettelijk persoonlijke informatie verzamelt, registreert of verspreidt kan worden bestraft met een gevangenisstraf van zes maanden tot drie jaar en een geldboete van 2.000 tot 20.000 DH. Abdennabaoui voegde eraan toe dat dezelfde straf kan worden opgelegd aan personen die opzettelijk en zonder toestemming een foto of videobeelden maken of verspreiden van een persoon die zich niet in de openbare ruimte bevindt. 

Het verspreiden van valse beschuldigingen, laster en smaad kan eveneens worden bestraft met een gevangenisstraf van één tot vijf jaar en een geldboete van 5.000 tot 50.000 DH.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
portretrecht
privacy
foto
film
toestemming
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi