Rabat: Marokkaanse Amsterdammer doodt agent bij vluchtpoging na verkeersovertreding (video)

buitenland
8
7 okt 21:38
De bestuurder raakte de gendarme nadat hij weigerde te stoppen na een verkeersovertreding
De jonge chauffeur reed vrijdagmiddag in op een agent van de koninklijke gendarmerie. Het voorval gebeurde in de kustplaats Harhoura, ongeveer vijftien kilometer ten zuiden van Rabat. De agent had de bestuurder van een witte Mercedes-Benz het stopteken gegeven nadat deze een verkeersovertreding had begaan.

De agent stapte de weg op om de doorgang van de auto te blokkeren. De bestuurder kwam naar verluidt met hoge snelheid aanrijden en reed, in zijn vluchtpoging, de agent aan. De zwaargewonde agent overleed even later aan zijn verwondingen. Het levenloze lichaam van de agent werd door gealarmeerde hulpdiensten overgebracht naar het militair ziekenhuis in Rabat.


De verdachte is een 29-jarige Marokkaanse Amsterdammer, meldt nieuwsdienst le360. De verloofde van de verdachte zat ook in het voertuig tijdens het ongeval.

Begraven
De 35-jarige agent was woonachtig in Khenifra. Hij laat een vrouw en één kind na. De agent is zaterdag begraven in zijn woonplaats, in aanwezigheid van familieleden en meerdere hoge officieren van de Koninklijke Gendarmerie.

Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un.

Moord
De Amsterdammer is aangehouden en bevindt zich in de gevangenis van El Arjat, nabij Sale, in afwachting van het onderzoek. De jongeman wordt verdacht van moord, zegt Mohamed Ziane, de advocaat van de verdachte.

Ziane beargumenteert dat er geen sprake was van opzet omdat Europese automobilisten het niet gewend zijn dat agenten 'vanuit het niets' de weg op lopen om iemand staande te houden.

Nieuwe instructies verkeersagenten
Het is niet de eerste keer dat een staandehouding uit de hand loopt. Eind juli heeft de nationale veiligheidsdienst DGSN nieuwe instructies gegeven aan agenten van de verkeerspolitie. Agenten mogen zich niet langer 'verstopt' opstellen en bestuurders verrassen als deze worden betrapt op een overtreding.

De nieuwe instructies kwamen na het overlijden van een verkeersagent op de route Marina Smir naar Mdiq, de agent werd getroffen door een motorfiets toen deze na het begaan van een verkeersovertreding het stopteken van de agent negeerde en doorreed.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
rabat
harhoura
khenifra
amsterdam
vluchtpoging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
gabon
vriendschappelijk
turkije
vahid halilhodžić
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
syrië
chan2020
badr hari
algerije
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi