Sale: Verkeersagent aangereden na verkeersovertreding

marokko
1
8 okt '19
De agent werd geschept nadat hij de weg opstapte om de doorgang van de auto te blokkeren toen de automobilist zijn stopteken negeerde

Een automobilist reed maandagmiddag in Sale in op een verkeersagent. De agent gaf een stopteken aan de automobilist nadat deze een verkeersovertreding had begaan. De agent raakte gewond en werd met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De 25-jarige automobilist reed aanvankelijk weg na de aanrijding maar keerde even later terug nadat een motorrijder de achtervolging had ingezet en de automobilist had overgehaald om terug te rijden, zegt een getuige tegen Hespress. De bestuurder is aangehouden en zijn voertuig is in beslag genomen.

Verkeersninja's Afgelopen vrijdag werd ook al een agent aangereden nabij Rabat nadat een automobilist een stopteken negeerde na het begaan van een verkeersovertreding. De agent bezweek aan zijn verwondingen. De advocaat van de bestuurder bepleit dat er geen opzet in het spel was maar dat de automobilist niet had verwacht dat de agent 'uit het niet' de weg op zou lopen om de doorgang te blokkeren, een gangbare praktijk onder verkeersagenten in Marokko.

Dat dit soort incidenten niet op zichzelf staan blijkt wel uit de instructies die de nationale veiligheidsdienst DGSN in juli heeft opgedragen aan verkeersagenten in Marokko. Agenten mogen zich niet langer 'verstopt' opstellen en bestuurders verrassen als deze worden betrapt op een overtreding.

De nieuwe instructies kwamen na het overlijden van een verkeersagent op de route Marina Smir naar Mdiq, de agent werd getroffen door een motorfiets toen deze na het begaan van een verkeersovertreding het stopteken van de agent negeerde en doorreed. Ook in dit geval werd de verkeersagent midden op weg geschept.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
sale
verkeersagent
aanrijding
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi