Marrakech: Ophef na vernederen straatarme man leidt tot politieonderzoek (video)

marokko
8
8 okt '19
Een video waarin te zien is hoe twee mannen een straatarme man in Marrakech vernederen en bespotten wordt massaal gedeeld en leidde tot verontwaardigde reacties

In de video houdt één van de mannen een geldstapel vast en vertelt de straatarme man dat zijn werkgever hem heeft opgedragen dat geld te schenken aan behoeftigen. Wanneer de man wordt gevraagd wat hij met de gift van ruim 1.400 DH zou doen antwoord hij dat hij zijn huur en zijn rekeningen zou betalen, en als er wat overblijft dat hij eten zou kopen van het geld.

Mensen die de beelden hebben gezien laten op sociale netwerken weten dat ze vinden dat de grappenmakers gestraft moeten worden. "Hij verdient de gevangenis voor wat hij die arme man heeft aangedaan," zei een Facebook-gebruiker na het zien van de beelden. Anderen hebben de straatarme man opgezocht en willen hem helpen. 

De video trok ook de aandacht van de mainstream media in Marokko. In een interview met het Marokkaanse Chouf TV beschreef de man de pijn die hij voelde toen de grappenmakers hem bespotten. Op Facebook verschenen daarna vrijwilligers die het huis van de man opknappen en versleten meubels vervangen. Ook heeft iemand de man een nieuwe mobiele telefoon cadeau gedaan.

De Franstalige nieuwsdienst LeSiteInfo meldde zondag dat de lokale politie een onderzoek naar de zaak heeft geopend. Volgens de Marokkaanse wet is het strafbaar om beeldmateriaal van iemand te maken en te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van die persoon.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
marrakech
armoede
pesten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi