Minister ontkent geruchten vriendjespolitiek bij aanrijding door Marokkaanse Amsterdammer

marokko
5
8 okt '19
Op internet circuleren hardnekkige geruchten die een familiale band suggereren tussen minister Mustapha El Khalfi en de bestuurder die betrokken is bij de dodelijke aanrijding in Haroura

In een verklaring op zijn Facebook-pagina ontkent de regeringswoordvoerder en Minister van Communicatie Mustapha El Khalfi categorisch dat hij de oom van de verdachte is. 

"De verspreiding van geruchten dat de jonge man die het ongeluk heeft veroorzaak waarbij een agent om het leven kwam mijn neef is, is vals", schreef de ambtenaar. "Ik wil het publiek duidelijk maken dat de jongeman die bij dit tragische ongeval betrokken was niets met mij en mijn gezin te maken heeft, het enige neefje dat ik heb zit nog op de basisschool", vervolgt hij en verzocht tevens de websites die de onwaarheden verspreidden de geruchtenmachine te stoppen.

De minister betuigde ook zijn deelneming aan de nabestaanden van de overleden gendarme.

Aanrijding Afgelopen vrijdag werd een agent aangereden in Harhoura nabij Rabat nadat een automobilist een stopteken van een agent negeerde na het begaan van een verkeersovertreding. De agent bezweek aan zijn verwondingen.

Gezien de dure auto waar de jonge chauffeur in reed en zijn afkomst werd al snel de conclusie getrokken dat de bestuurder een rijk verwend kind zou zijn die een mogelijke straf zou ontlopen vanwege zijn familiale banden.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
amsterdam
nepotisme
vriendjespolitiek
rabat
harhoura
aanrijding
politie
mustapha el khalfi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi