Jurić: 'Kunnen dan pas beslissen of Sofyan behouden blijft voor Hellas'

marokko
2
8 okt '19
De eindverantwoordelijke van de Serie A-formatie vindt dat de huurling van Club Brugge nu al zijn stempel heeft gedrukt bij de Italiaanse middenmoter.
Na een iets minder begin van zijn tweede seizoen in de Kuip week Sofyan Amrabat noodgedwongen uit naar de Jupiler Pro League. Wat 'ups' en 'downs' wist het nog maar 23-jarige jeugdproduct ook bij Club Brugge niet te imponeren. De achtvoudig Marokkaans-international stond over het gehele afgelopen seizoen liefst 28 keer op het wedstrijdformulier van zijn contractclub, lang niet allemaal als basisspeler. Uit deze optredens kwam slechts één treffer rollen voor de box-to-box middenvelder, iets wat hem én 'Blauw-Zwart' ertoe deed beslissen elders vlieguren te maken. Het was uiteindelijk promovendus Hellas Verona wat uitkomst bood, die formatie nam hem voor één seizoen over uit de Jupiler Pro League en kwam tevens een optie tot koop overeen. 

'Het is nog te vroeg om hierover te praten, maar een mogelijkheid is het zeker'
In gesprek met het fanmedium HellasLive.it spreekt de 44-jarige oefenmeester lovend over Amrabat, die zich volgens hem snel heeft weten in te passen: ,,Het is momenteel nog te vroeg om daarover te praten, maar een mogelijkheid is het zeker'', doelt de voormalig trainer van Genoa CFC op het definitief inlijven van de middenvelder. ''Nu ligt de prioriteit op het realiseren van lijfsbehoud in de Serie A, iets waar Sofyan tot op heden prima aan bijdraagt. Zijn potentie komt tot uiting, heeft zich snel ingepast binnen de club én competitie en hij heeft het ook nog eens prima naar zijn zin.''

Bij Club Brugge ligt de man die zich nu met #TeamMarokko klaarstoomt voor de vriendschappelijke clashes met Libië en Gabon tot medio 2022 vast. Onduidelijk is of er een transferclausule is opgenomen in zijn contract, het bedrag waar een gegadigde minimaal mee over de brug moet komen.

Photocredit: Hellas1901.it
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
sofyan amrabat
hellas verona
ivan jurić
serie a
club brugge
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi