Man vast voor neerslaan agent bij trouwstoet

algemeen
1
9 okt 14:49
Een 25-jarige Rotterdammer is aangehouden voor het KO-slaan van een agent die eind augustus in Rotterdam een trouwstoet controleerde.
De verdachte werd woensdagochtend in Lopik gearresteerd. Hij probeerde zich nog te verstoppen onder een bed, maar agenten hadden dat al snel door, meldt de politie. De woning in Lopik waar de Rotterdammer woensdagochtend werd aangehouden en een woning in Rotterdam zijn doorzocht. De 25-jarige verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het incident gebeurde op vrijdag 30 augustus. Rond 16.00 uur werd de politie gewaarschuwd over de trouwstoet, omdat deelnemers onnodig zouden toeteren, asociaal reden, mensen op autodaken zaten en het overige verkeer stopten en blokkeerden. Agenten spraken de deelnemers van de trouwstoet op de Maasboulevard aan, waarna de bruiloftsgasten met veel kabaal vertrokken, aldus de politie.

Agent heeft nog veel last
Op de Westzeedijk blokkeerde de stoet het verkeer opnieuw. Toen een van de feestgangers werd aangehouden, misdroegen anderen zich volgens de politie flink. Een van hen sloeg een agent zo hard, dat de politieman viel en korte tijd het bewustzijn verloor. De man die de klap uitdeelde, kon ontkomen. Sindsdien was de politie naar de verdachte op zoek.

De agent heeft volgens de politie nog steeds veel last van het incident en is nog altijd niet volledig aan het werk. Hij is opgelucht dat de verdachte is aangehouden, meldt de politie. "Nog altijd heeft de klap een enorme impact op mijn gezin. De kinderen kunnen nog stééds niet ongeremd spelen in huis omdat ze rekening moeten houden met papa. Ik vind het mooi om te zien hoe samenleving en politie hebben samengewerkt om tot de aanhouding van deze verdachte te komen."
© ANP 2019
rotterdam
trouwstoet
geweld
opsporing verzocht
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
gabon
vriendschappelijk
turkije
vahid halilhodžić
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
syrië
chan2020
badr hari
algerije
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi