Casablanca: Hassan II moskee gaat groen

marokko
0
10 okt '19
Het bestuur van de Hassan II moskee gaat verduurzamen

Stichting Hassan II-moskee in Casablanca heeft energie-efficiëntie centraal gesteld in haar prioriteiten. De verduurzaming is onderdeel van haar bijdrage in de strijd tegen de opwarming van de aarde, meldt het bestuur in een verklaring. De moskee heeft sinds 2014 meerdere energie-audits laten uitvoeren naar haar energieverbruik en gaat de komende tijd een flinke inhaalslag maken.

De belangrijkste doelstelling is om het energieverbruik te halveren door energie-efficiëntere binnen- en buitenverlichting van de moskee en de bijgebouwen middels zelfopwekking van elektriciteit door zonne-, en thermo-energie.

De Hassam II Moskee in Casablanca is de grootste moskee van het land en behoort tot de 7 grootste moskeeën in de wereld. De moskee kent een ruim aanbod aan faciliteiten. De moskee is ruim 9 hectare groot, heeft een minaret van wel 210m hoog en omvat naast de gebedsruimte ook een gezondheidscentrum, koranschool, bibliotheek en een museum.

Naast de 25.000 mensen die binnen een plek kunnen vinden is er buiten plaats voor 85.000 mensen. De moskee opende zijn deuren op 30 augustus 1993. De bouw van de moskee nam meer dan 6 jaar in beslag.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
casablanca
hassan ii moskee
milieu
groen
energie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi