Casablanca: Hassan II moskee gaat groen

buitenland
0
10 okt 11:03
Het bestuur van de Hassan II moskee gaat verduurzamen
Stichting Hassan II-moskee in Casablanca heeft energie-efficiëntie centraal gesteld in haar prioriteiten. De verduurzaming is onderdeel van haar bijdrage in de strijd tegen de opwarming van de aarde, meldt het bestuur in een verklaring. De moskee heeft sinds 2014 meerdere energie-audits laten uitvoeren naar haar energieverbruik en gaat de komende tijd een flinke inhaalslag maken.

De belangrijkste doelstelling is om het energieverbruik te halveren door energie-efficiëntere binnen- en buitenverlichting van de moskee en de bijgebouwen middels zelfopwekking van elektriciteit door zonne-, en thermo-energie.

De Hassam II Moskee in Casablanca is de grootste moskee van het land en behoort tot de 7 grootste moskeeën in de wereld. De moskee kent een ruim aanbod aan faciliteiten. De moskee is ruim 9 hectare groot, heeft een minaret van wel 210m hoog en omvat naast de gebedsruimte ook een gezondheidscentrum, koranschool, bibliotheek en een museum.

Naast de 25.000 mensen die binnen een plek kunnen vinden is er buiten plaats voor 85.000 mensen. De moskee opende zijn deuren op 30 augustus 1993. De bouw van de moskee nam meer dan 6 jaar in beslag.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
casablanca
hassan ii moskee
milieu
groen
energie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
chan 2020
badr hari
berkane
rico verhoeven
chan2020
houcine ammouta
eredivisie
glory kickboxing
lokaal marokko
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi