Man die agent neersloeg bij trouwstoet blijft vast

algemeen
38
11 okt '19
De 25-jarige Rotterdammer die is aangehouden voor het buiten westen slaan van een agent die in Rotterdam een trouwstoet controleerde, blijft nog veertien dagen in voorarrest.

Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam vrijdag beslist. De man werd woensdag in Lopik opgepakt. Agenten vonden hem onder zijn bed, waar hij zich had verstopt.

Het incident gebeurde op vrijdag 30 augustus. Rond 16.00 uur werd de politie gewaarschuwd over de trouwstoet, omdat deelnemers onnodig zouden toeteren, asociaal reden, mensen op autodaken zaten en het overige verkeer stopten en blokkeerden. Agenten spraken de deelnemers van de trouwstoet op de Maasboulevard aan, waarna de bruiloftsgasten met veel kabaal vertrokken, aldus de politie.

Op de Westzeedijk blokkeerde de stoet het verkeer opnieuw. Toen een van de feestgangers werd aangehouden, misdroegen anderen zich volgens de politie flink. Een van hen sloeg een agent zo hard, dat de politieman viel en korte tijd het bewustzijn verloor. De agent heeft volgens de politie nog steeds veel last van het incident en is nog altijd niet volledig aan het werk.

© ANP 2019
lopik
maasboulevard
rotterdam
westzeedijk
politie
trouwstoet
agent
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?