Casablanca: Busremise gaat in vlammen op (video)

buitenland
0
11 okt 17:29
De brand in een remise van vervoersbedrijf M'dina Bus verwoestte een dozijn bussen
De brand heeft grote materiële schade veroorzaakt. Er zijn geen slachtoffers gemeld. De brand beschadigde een dozijn geparkeerde bussen. De helft van de bussen was buiten gebruik.


Gealarmeerde hulpdiensten waren snel ter plaatse om de brand onder controle te krijgen. Het dienstrooster van vervoerder M'dina Bus werd niet beïnvloed door de brand, wel meldden de autoriteiten vanochtend enige vertraging bij sommige schoolbussen. De politie heeft een onderzoek geopend om de oorzaken van het incident vast te stellen.

Trammelant bij M'dina Bus
Het contract tussen de gemeenteraad van Casablanca en M’dina Bus loopt eind oktober af en wordt niet verlengd. Het bedrijf ontving veel kritiek vanwege de slechte kwaliteit van de vloot en haar diensten als gevolg van achterstallig onderhoud. In januari en mei 2019 ging een bus van het bedrijf in vlammen op midden op een druk kruispunt. Gelukkig vielen er geen gewonden.

Begin oktober heeft de gemeenteraad van Casablanca de opvolger van M’dina Bus aangekondigd. Het Spaanse bedrijf Alsa, dat al in een aantal Marokkaanse steden actief is, vervangt M’dina Bus vanaf 1 november.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
casablanca
mdina bus
remise
brand
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
chan 2020
badr hari
rico verhoeven
houcine ammouta
chan2020
berkane
eredivisie
glory kickboxing
lokaal marokko
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi