Arabieren kopen Avonturenpark Hellendoorn

economie
4
12 okt '19
Avonturenpark Hellendoorn wordt samen met veertien andere Europese pretparken overgenomen door investeerder Mubadala Capital, die in handen is van de koninklijke familie van Abu Dhabi.
De parken zijn onderdeel van pretparkengroep Looping. Behalve Mubadala steekt ook de directie van Looping geld in het eigen bedrijf. Voor het Nederlandse pretpark verandert er waarschijnlijk weinig toch niets, heeft een woordvoerder laten weten in het AD. Volgens hem heeft Hellendoorn vooral te maken met de directie van de Looping Group. "Mensen van de partij daarboven zien we eigenlijk nooit in het park."

Looping denkt via de deal verdere groei mogelijk te maken. Topman Stéphane da Cunha noemt Mubadala in een persverklaring "de perfecte partner". De Arabieren nemen een groot belang in het bedrijf over van de oude Belgische en Franse aandeelhouders Ergon Capital en Bpifrance. Hoeveel geld er precies met de transacties is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.

De Looping Group heeft vooral parken in Frankrijk, maar zit in meerdere Europese landen. Ook Fort Fun Abenteuerland in Duitsland en Isla Mágica Sevilla in Spanje horen er bijvoorbeeld bij.
© ANP 2019
hellendoorn
looping group
fort fun abenteuerland
isla mágica
sevilla (stad)
spanje
europa (werelddeel)
abu dhabi
avonturenpark hellendoorn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
duitsland
china
afc ajax
hanau
tobias rathjen
frankfurt
moslimhaat
hubei
tweede kamer
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
palestina
mohammed vi