Franse politicus vraagt moslima hoofddoek af te doen tijdens vergadering (video)

buitenland
8
14 okt '19
De zoon van de moslima raakte duidelijk aangeslagen door de islamofobe beledigingen aan zijn moeder.

Partijlid Julien Odoul van de extreemrechtse Franse politieke partij (RN) zorgde afgelopen vrijdag voor ophef toen hij een moslima verzocht haar hoofddoek te verwijderen tijdens een plenaire vergadering van de regionale raad van Bourgondië-Franche-Comté, meldt Le Bien Public.


De moslima vergezelde haar zoon en zijn klas op een schoolreisje toen Odoul en zijn partijgenoten aan Marie Guite Dufay, de voorzitster van de regionale raad, vroegen om de moslima te verzoeken haar hoofddoek te verwijderen of anders de zaal te verlaten. Dufay antwoordde echter dat ze alleen kan ingrijpen wanneer iemand storend of aanstootgevend gedrag vertoont. "Dit is niet het geval. Er is dus geen reden voor deze persoon om te vertrekken", zei de voorzitster en omschreef de actie van RN als een "golf van haat" en "onwaardig als gekozen functionarissen van de Franse Republiek".

De moslima en haar zoon verlieten even later de zaal. Foto's van haar huilende zoon werden massaal op sociale netwerken gedeeld. Dufay zei dat ze met de vrouw sprak om haar steun te betuigen en van plan is om de school van de zoon te bezoeken om de kinderen en hun leraren te ontmoeten.

Kort na het incident plaatste Odoul op Twitter een bericht om zijn islamofobe verzoek te rechtvaardigen maar stuitte op veel kritiek en sterke veroordelingen van publieke figuren en politici. "Door moeders in het openbaar en voor het aanzien van hun kinderen te vernederen, creëren we communitarisme", zegt Marlene Schiappa, staatssecretaris voor de gelijkheid tussen man en vrouw.

Ook Sophie Montel, voormalig lid van het Europees Parlement, veroordeelde de actie van RN en benadrukte dat het "walgelijk" is om een ​​vrouw voor haar kinderen aan te vallen.

© MAROKKO.NL 2019
frankrijk
julien odoul
islamofobie
racisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi