Israël plant nieuwe nederzettingenwoningen Westelijke Jordaanoever

buitenland
1
14 okt '19
Het internationaal recht beschouwt alle Joodse nederzettingenbouw op de Westelijke Jordaanoever als illegaal

De Israëlische regering is gestart met het plannen van de bouw van 251 nieuwe nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever, aldus een Palestijnse functionaris tegenover Turks persbureau Anadolu.

De plannen werden onlangs goedgekeurd door het Israëlische High Planning Committee, de instantie die verantwoordelijk is voor het autoriseren van het bouwen van de illegale nederzettingen.

"De commissie keurde de bouw van 146 woningen goed in de nederzetting Gush Etzion, ten zuiden van de stad Bethlehem. Daarnaast zullen 105 nederzettingen worden gebouwd in Kfar Al-dad, in het oosten van de stad", aldus Hassan Bureijia, hoofd van het actiecomité tegen de muur en de illegale nederzettingen in Bethlehem.

Ongeveer 650.000 Israëlische joden leven momenteel op meer dan 100 illegale nederzettingen die sinds 1967 zijn gebouwd. De Palestijnen willen deze gebieden en de Gazastrook voor de oprichting van een toekomstige Palestijnse staat. Het internationaal recht beschouwt zowel de Westelijke Jordaanoever als Oost-Jeruzalem als "bezette gebieden" en beschouwt alle Joodse nederzettingenbouw daar als illegaal.

© Anadolu 2019
palestina
israel
genocide
zion
nederzetting
westelijke jordaanoever
landjepik
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?