Amazigh activisten veroordelen Erdogan voor 'misdaden' in Syrië

marokko
15
14 okt '19
De Amazigh NGO roept op tot een boycot van het Turkse regime op politiek en economisch niveau.

De Amazigh World Assembly veroordeelde de Turkse aanwezigheid in het noorden van Syrië en omschreef deze als "misdaden tegen een weerloos volk". De NGO, onder leiding van de Marokkaanse activist Rachid Rakha, sprak in een verklaring haar absolute en onvoorwaardelijke solidariteit uit met het Koerdische volk in Rojava in Noord-Syrië en de rest van de Koerdische regio's.

De NGO verklaart dat het Turkse regime onder valse voorwendselen een militaire aanval op ongewapende burgers uitvoert. De organisatie riep de Verenigde Naties, de Europese Unie, mensenrechtenorganisaties en de internationale gemeenschap op om in te grijpen om de "slachtingen van het Turkse regime" te stoppen en Erdogan verantwoordelijk te houden.

Marokko nuanceert De Marokkaanse overheid nam zondag juist afstand van de verklaring van de Arabische Liga omtrent de Turkse inval in Syrië. De Arabische Liga omschreef zaterdag tijdens een ministeriële spoedvergadering in Caïro de Turkse anti-terreuroperatie als een "militaire invasie" en verklaarden dat deelnemers van de Liga zijn overeengekomen om de diplomatieke en militaire betrekkingen met Turkije opnieuw te evalueren.

De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, zei later dat die verklaring niet de officiële positie van Marokko weerspiegelt. Ook Libië, Qatar en Somalië hebben bedenkingen guit over het standpunt van de Liga.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
erdogan
turkije
syrie
koerden
amazigh world assembly
rachid rakha
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?