MATCHDAY: #TeamMarokko ontvangt vanavond in Tanger Aubameyang en co.

marokko
1
15 okt '19
Vanavond in het Stade Ibn Battouta krijgt bondscoach Vahid Halilhodžić tegen Gabon een hernieuwde kans op het vormen van dat op handen zijnde collectief.

Men is bij 'de Leeuwen van de Atlas' nog steeds aan het bouwen aan een elftal wat langzaam maar zeker de weg moet plaveien naar de twee aanstaande grote eindtoernooien. Vlak na zijn aanstelling gaf de 67-jarige keuzeheer al aan dat er nog veel werk te verzetten is. Het elftal zou meer als één geheel moeten gaan werken, automatismen moesten er worden ingeslepen waarna hij pas de mogelijkheid zou hebben om het team tactisch gezien naar zijn hand te zetten. 

Waar de Bosnische eindverantwoordelijke ook aan zal moeten werken, gistermiddag onderstreept door Adel Taarabt, is de doelpuntenproductie van #TeamMarokko. Gedurende de drie interlands waar hij tot nu toe langs de lijn stond kwam het nationale elftal slechts driemaal aan scoren toe. Gelijk werd er gespeeld tegen Burkina Faso (red. 1-1, Grand Stade de Marrakech), een magere overwinning boekte men op voetbaldwerg Niger (red. 1-0, Grand Stade de Marrakech) en een eveneens 1-1 remise was afgelopen vrijdag het eindresultaat in Oujda tegen Libie, de nummer 103 op de FIFA Ranking. 

Halilhodžić stak de draak met de Marokkaanse competitie: 'Is alsof je naar twee verschillende sporten zit te kijken'
Een zeer opmerkelijk te noemen uitspraak van Halilhodžić werd gistermiddag dus gedaan, tijdens de persconferentie in aanloop naar het treffen met Gabon van vanavond. Kwaliteitsverschil binnen de selectie was duidelijk merkbaar volgens de voormalig trainer van onder andere Paris Saint-Germain, Trabzonspor én Dinamo Zagreb. ,,Dat ik al verschillende spelers uit de Botola Pro heb opgeroepen geeft al aan dat ik niet tegen hun aanwezigheid ben. Ben zelfs aanwezig geweest bij vijf competitiewedstrijden en heb er een stuk of tien via de televisie gezien. Op basis daarvan moet ik helaas concluderen dat het bij hen enorm schort aan snelheid, kracht in het spel en technisch vernuft. Als je dat soort spelers gaat vergelijken met bijvoorbeeld Achraf Hakimi dan is het alsof je in eerste opzicht iemand een andere sport dan het voetbal ziet beoefenen.''

Wedstrijdgegevens #TeamMarokko - Gabon:
tijd: 21:00 Nederlandse tijd, 20:00 lokaal stadion: Stade Ibn Battouta, te Tanger
zenders: Al Aoula én Arryadia (beiden internationaal te ontvangen)

Photocredit: Hespress.com

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
team marokko
gabon
tanger
frmf
vahid halilhodžić
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi