'Manchester City's Touaizi op de koffie bij bondscoach Halilhodžić'

sport
0
15 okt 16:47
Het enige wat een toekomst als Marokkaans-international in de weg staat is de veelbesproken reglementaire interlandswitch bij wereldvoetbalbond FIFA.
Het lijkt erop dat het Marokkaanse voetballandschap binnenkort verzekerd is van de diensten van de 18-jarige Nabil Touaizi. Na gedeeltelijk de jeugdopleiding van Valencia CF te hebben doorlopen maakte de centrumspits in de zomer van 2017 de overstap naar het nog altijd kapitaalkrachtige Manchester City. Bij 'The Citizens' is Touaizi al drie seizoenen op rij onderdeel van het B-elftal, uitkomend in de Premier League 2. Voor dit nog lopende seizoen staat de teller momenteel op één treffer uit vijf competitieoptredens, daar waar hij het afgelopen jaar uit vijftien wedstrijden in deze reservecompetitie zevenmaal tot scoren kwam. 

Gesprek met Halilhodžić én kennismaking met #TeamMarokko staan op het programma
Eind vorige maand berichtte het doorgaans goed ingevoerde 11Lions.nl al over de definitieve keus van de jongeling om uit te wijken naar de Marokkaanse voetbalbond FRMF. Hetzelfde medium bracht ook naar buiten dat bondscoach Vahid Halilhodzic de speler in kwestie van een oproep zou hebben voorzien voor deze lopende interlandperiode. In het midden werd gelaten of het zou gaan om een voorlopige of definitieve oproep. Maandagavond kwam dus wel naar buiten - zo deed Touaizi zelf via zijn officiële Instagram - dat de contractspeler van Manchester City af is gereisd naar Marokko. Naar verluidt, zo onderschrijven verschillende bronnen, is dit om in gesprek te gaan met zijn Bosnische keuzeheer en met de rest van de selectie van #TeamMarokko kennis te maken. 

Aangezien Touaizi afgelopen september nog heeft mogen schitteren voor de Spaanse vertegenwoordigende jeugdploegen, is een interlandswitch vereist om in actie te mogen komen voor de Marokkaanse bond. Hiervoor dient een verzoek tot het switchen van de voetbalnationaliteit ingediend te worden bij de FIFA. Normaal gesproken doet de hiermee belaste commissie tussen de drie à vijf weken over het beoordelen van een dergelijk verzoek. Photocredit: PremierLeague.com
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
nabil touaizi
manchester city
premier league
vahid halilhodžić
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
vahid halilhodžić
israël
islamic jihad
gazastrook
afc ajax
wydad
syrië
afrika cup 2021
palestina
benjamin netanyahu
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
team marokko
marrakech
golaso
tanger
ajax
iran
daesh
eredivisie
verenigde staten
dgsn
mohammed vi